Of jouw verhaal een happy end krijgt is een keuze

Ja, je leest het goed. Jouw levensverhaal krijgt een happy end wanneer jij daarvoor kiest. Oók na een heftige scheiding waar je helemaal door van slag bent en geen idee meer hebt wie je bent of wat je wilt.

Miranda Siebel

door 10 september 2022Blog0 Reacties

Ja, je leest het goed. Jouw levensverhaal krijgt een happy end wanneer jij daarvoor kiest. Oók na een heftige scheiding waar je helemaal door van slag bent en geen idee meer hebt wie je bent of wat je wilt.

Ik kan me voorstellen dat ik nu wat mensen boos of verontwaardigd krijg door te zeggen: je kunt er voor kiezen!

Want ik weet toch wat hen allemaal is overkomen. Ik weet hoeveel sporen het heeft achtergelaten. Ik weet hoe lastig het is om de alertheid weer los te laten. En ik weet dat het verre van vanzelfsprekend is om weer te kunnen ontspannen. Ondanks alle inspanningen, oefeningen en therapie blijft er nog zoveel gedoe…

Hoe durf ik dan te zeggen dat ze een happy end gewoon kunnen kiezen? Dat hadden ze dan toch allang gedaan???!!!

En toch blijf ik erbij. Het ís een keuze.

Waarbij ik niet zeg dat het er meteen is zodra je de keuze hebt gemaakt. En ik zeg ook zeker niet dat het makkelijk is. Maar het is wel een keuze.

Punt is namelijk dat als je niet besluit dat je een happy end wilt, de kans dat je er ook daadwerkelijk komt erg klein is. Je moet wel de eindbestemming invoeren in je navigatie-systeem natuurlijk. Anders kom je er nooit.

En daarnaast is heel bepalend wat je focus heeft. Als jij de hele dag enkel bezig bent met de sh*t die je overkomt, dan gaat daar al je energie naar toe. En waarschijnlijk krijg je er geen energie van.

Zodra je hebt gekozen dat je hier doorheen zal komen en dat je van je sh*it je hit zal gaan maken, gebeurt er meteen iets anders. Want plots gaat je opvallen waar mogelijkheden liggen. Je gaat je afvragen hoe je je leven wilt invullen. Je gaat energie besteden aan wat je wilt en wellicht al plaatjes maken in je hoofd over waar je naartoe wilt. Wellicht ga je er zelfs over praten met vrienden of familie… wat geeft dat een ander gesprek dan enkel de gesprekken te hebben over al het gedoe wat zich nog in je leven afspeelt!

Daarmee is dus niet meteen alles opgelost. Maar je besteedt er wel minder aandacht aan. En meer aandacht aan hoopvolle zaken. En dát gaat al heel veel voor je doen.

Wat mij enorm door het proces heeft heen getrokken is altijd weer de les zien in wat me overkomt. Ondanks alle negativiteit zag ik altijd wat ik ervan kon leren. Probeerde ik te zien wat het over mezelf zei dat iets me raakte. En ging ik dan met die emotie aan de slag. Waardoor iets dergelijks me later niet meer raakte. En ik dus sterker werd en weerbaarder. Steviger en zelfverzekerder.

En als ik die les niet zelf zag, dan ging ik hulp vragen. Dan praatte ik een uur lang tegen een coach of therapeut en werd me vanzelf gespiegeld wat er speelde. Waardoor ik alsnog die stap verder kwam.
Klinkt nu wellicht vrij simpel maar het is pittig kan ik je vertellen. Want die emoties die geraakt werden deden pijn. En het is echt fijner om die meteen uit de weg te gaan. Maar dan blijf je waar je bent en kom je geen stap verder. En al zeker niet bij een happy ending.

Een happy ending willen nadat je veel hebt meegemaakt en daarvan nog moet herstellen vraagt dus moed en lef. Maar, goed nieuws: jij hebt dat lef. Want anders las je deze blog niet tot hier. Jij bent iemand die wil weten hoe ik het heb gedaan en open staat voor leren. En als jij bent weg gegaan uit een ongezonde relatie of nu na een heftige scheiding plots je eigen leven runt (wellicht ook nog met kinderen) dan ben je iemand met moed en lef. Dus ook jij kunt kiezen voor die happy ending.
Betekent dat dat je vanaf nu geen sh*it meer krijgt? Of dat je nu alleen maar blij gaat zijn?

Nee, helaas. Het betekent wel dat je stappen gaat maken. Gaat leren. Steeds weer zult opkrabbelen als je even bent omgevallen. En daardoor je eigen toekomst kan gaan maken. Die nu al begint! Want vanaf de keuze, ga je al anders denken en doen. Verleg je je energie.

Iedereen die ongezonde relaties achter de rug heeft, verdient dat happy end dubbel en dwars!

Ga jij ervoor net als ik dat heb gedaan?

En wat denk je daar op dit moment nog allemaal bij?

Ik ben benieuwd! Laat je het even aan me weten?

Ik wil ook graag een happy end!

Wil je ook graag dat happy end en wil je mijn hulp hierbij zodat je nog sneller deze omslag kan maken?

Stuur me dan even een berichtje en ik leg je uit wat ik hierin voor jou kan betekenen!

Hoe lang ga je dit nog volhouden?

“Hoe lang ga je dit nog volhouden?” is de titel van mijn nieuwste podcast.

Klik even op de knop en je kunt de podcast direct beluisteren.

Facebook Community Leven na geweld

En heb jij net zoiets meegemaakt als ik, maar zit je nog niet in mijn groep?

Kom er dan bij!

Het is helemaal gratis en zo fijn, omdat we elkaars taal spreken en écht begrijpen hoe het voelt en is.

Mijn laatste blogberichten

Vind je het fijn om meer van me te lezen?

Lees dan gerust verder!

Je wordt bespeeld!

Ja, je leest het goed. Jouw levensverhaal krijgt een happy end wanneer jij daarvoor kiest. Oók na een heftige scheiding waar je helemaal door van slag bent en geen idee meer hebt wie je bent of wat je wilt.

Lees meer

Als je plots hebt wat je nooit dacht te krijgen…

Vandaag is mijn trouwdag. En het doet me echt wat merk ik. Wellicht ook juist omdat ik zoveel diepe gesprekken heb gevoerd de afgelopen weken met vrouwen die zoveel hebben meegemaakt. Alle verhalen raken me. En dat gaat verder dan het geweld. Het gaat over de strijd om gezien te worden voor wie je eigenlijk bent. Je bedoelt het zo goed, en hij begrijpt het niet. Het gaat over het “waarom” en de antwoorden die nooit zullen komen. En over het vertrouwen dat kapot is. De angst dat een volgende partner wellicht weer eenzelfde masker zal hebben: die mooie man die uiteindelijk een monster blijkt te kunnen worden.

Lees meer

Herken je dit?

Herken je jezelf in deze blog of heb je er iets aan gehad?

Laat het me dan vooral hieronder in de reacties even weten!

Het is fijn om zulke reacties te lezen.

Chat openen
1
Hallo!

Wil je graag even sparren over jouw situatie en of ik je kan helpen?

Stuur me dan gerust een berichtje!