Selecteer een pagina

Podcasts

#10 Had ik maar wat meer tijd voor mezelf

“Had ik maar wat meer tijd voor mezelf”, zei een klant afgelopen week nog tegen me. Ze had het mega druk en overzag soms niet eens meer wat ze allemaal moest doen. En de drukte leek maar niet op te houden. Er kwam altijd weer wat bij.

Terwijl de buurvrouw toch ook een baan en kinderen had en super relaxt rond liep. Waarom lukt dit dan niet bij haar? Ze durfde amper naar zichzelf te kijken in de spiegel of op foto’s, zo moe zag ze er uit.

In deze podcast ga ik er op in wat maakt dat je zo weinig tijd hebt, wat een onderliggende reden kan zijn en hoe je dit kunt omzetten.

En ik geef aan dat je je via mijn website kunt inschrijven voor een gratis sparsessie. Mijn website is www.mirandasiebel.nl.

Veel luisterplezier!

#09 De Storm

De dag na storm Eunice, die heel ons land in de greep hield, zat ik helemaal alleen in een huisje middenin het bos. Het viel me op dat sommige bomen enorm meebewogen met de wind en later weer fier rechtop stonden. Terwijl anderen veel minder bewogen en soms zelfs geheel knapten. Het zette me aan het nadenken over hoe wij zelf omgaan met de stormen in ons leven. En de gevolgen hiervan. Ik hoop dat het ook jou kan inspireren!

#08 Een nieuwe relatie

In gesprek met Tjarda Reesink

In deze podcast ben ik in gesprek met Tjarda Reesink. Tjarda heeft huiselijk geweld meegemaakt en maakt zich hard voor slachtoffers van huiselijk geweld. Zowel in haar werk als privé. Ik mocht haar interviewen over hét onderwerp dat ze zelf had uitgekozen: het krijgen van een nieuwe relatie nadat je bent losgekomen van huiselijk geweld. Met deze podcast willen we graag perspectief bieden aan anderen.

#07 Hier en nu

Deze aflevering is een zeer persoonlijke. Het gaat over een stap die ik op dit moment neem in mijn herstel. Helemaal in het hier en nu dus. Voor die mensen die dit interessant vinden om te volgen hoe het herstel na het loskomen van huiselijk geweld verloopt.

#06 Verzamel de juiste mensen om je heen!

Welke mensen heb jij om je heen?

Geven deze mensen je energie of trekken ze juist energie weg? En wat doe je hiermee?

Jij hebt immers zelf de keuze. Jij bepaalt waar jij je energie aan uit geeft. En aan wie.

Dáár gaat deze podcast over: hoe regel je dit zo dat het voor het jou het meest optimaal is?

Een ondersteunend netwerk is enorm belangrijk als je aan het los komen bent van een ongezonde situatie, als je wilt herstellen en groeien.

#05 Relatieverslaving

Wat nou als hij weer zo’n man is?

Veel vrouwen die los zijn gekomen van geweld vinden het eng een nieuwe relatie aan te gaan. Iets in henzelf maakt dat ze zich blijkbaar aangetrokken voelen tot mannen die het uiteindelijk niet goed met hen blijken voor te hebben. Hoe komt dat? En hoe zorg je er voor dat je daar vanaf komt? Deze podcast gaat over relatieverslaving en codepentie.

Herken je jezelf hierin? Heb jij een dergelijke relatie meegemaakt? Dan ben je welkom in de gratis Community “Leven na geweld”.
Kijk op https://www.huiselijkgeweldennu.nl/community/

#04 Groeien zoals jij dat wilt

Na podcast #03 Perspectief ga je hier aan de slag met je eigen perspectief. Hierbij wordt het symbool van de boom gebruikt. Hoe ben je gegroeid tot jij nu bent en hoe wil jij verder groeien? Schep je eigen perspectief.

#03 Perspectief

“Ik heb behoefte aan perspectief”, zei iemand tegen me. Ik wil me niet alleen herkennen in je verhalen, ik wil weten dat het goed komt. Kun je me vertellen hoe goed het nu met jou gaat?

#02 Wat kun jij doen?

Als je huiselijk geweld denkt te signaleren, wat kun je dan doen? Dat vragen studenten me vaak in mijn Masterclasses. In deze podcast beschrijf ik wat je kunt doen en waar je terecht kunt.

#01 Introductie van dé Huiselijk geweld Podcast

Een inleiding en uitleg. Doe je dat wel of doe je dat niet als podcast maker? Ik doe het wel.

Het is net als het voorwoord in een boek, je kunt en mag het ook overslaan. Dat is aan jou.

Ik leg hier uit wat mijn missie is en hoe deze podcast daar in past. Om vervolgens zeer veel mooie afleveringen te plaatsen.

Ik was ook zo, maar het kán echt wél anders!

 

Wat zeggen anderen?

Ik moet eerlijk bekennen dat er weinig gastsprekers zijn die zo authentiek en vol overgave hun verhaal delen.

Leila Bouzian

docent Burgerschap, mboRijnland

Miranda: Integer, puur, to the point, warm, realistisch.

vrouw

44 jaar

Miranda is oordeelloos, ze gaat niet mee in de negatieve vibe, ze luistert met een kritische noot. Heeft mij enorm geholpen en gesteund doordat ze begrijpt wat ik doormaak zonder veel te zeggen. 

Vrouw

46 jaar

Miranda heeft mij inzichten gegeven hoe om te gaan met de voogden en mijn ex man.

Ze gaf geen tips, ze haalde aan wat bij haar werkte.

Dit heb ik toegepast, in mijn bewoording.

Wat leidde tot gezien en gehoord worden.

Vrouw

46 jaar

Miranda luistert, is meelevend en door haar ervaring kan zij je ook respectvol de spiegel voorhouden.

Miranda oordeelt niet en laat je in je waarde. Heel fijn om met haar te kunnen sparren.

Vrouw

54 jaar

Volg mij gerust op social media