Mijn Blogs

Regelmatig schrijf ik een nieuwe blog over de ongezonde (toxische) relatie, huiselijk geweld, narcistische mishandeling, een heftige (vecht)scheiding en het helen daarvan.

Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaring, waarin jij je wellicht herkent.

In mijn wekelijkse mails besteed ik ook aandacht aan hoe jij, net als ik, de omslag naar een relaxt en gelukkig leven kunt maken, ondanks alles dat je hebt meegemaakt. Heb je daarin interesse? Schrijf je dan hieronder in.

Miranda Siebel

Door je hier in te schrijven, ontvang je wekelijks een mail van mij met interessante teksten, video’s en audio’s. Over herstellen na een langdurige ongezonde relatie en alles wat daarbij hoort. Ik deel graag mijn expertise met jou ❤️

Mijn Blogs

Hoezo herstellen? Ik zit nog midden in de onrust!

“Hoezo herstellen? Ik zit nog midden in de onrust!” Dat hoor ik nog wel eens als ik praat over herstellen na je ongezonde, toxische relatie. En oh, wat herken ik dit. Want het woord ‘herstellen’ kwam niet in me op, toen ik net weg was uit die relatie. Dat kon ook niet, want mijn brein had het veel te druk met een hele lading andere dingen.

Lees meer

Vakantietijd… ‘Joepie’ of ‘Oh, help’?

Tijdens mijn ongezonde relatie waren vakanties mega zwaar. Na mijn vlucht stopte mijn relatie en werden de vakantieweken plots heel anders. Tegelijkertijd heb ik de schoolvakanties ook nog wel eens verwenst in die jaren. Want als de kinderen de hele tijd thuis waren, had ik geen enkel moment meer voor mezelf en dat had ik tijdens die periode van herstel eigenlijk wel keihard nodig. Daarom heb ik iets leuks voor je!

Lees meer

Hoe herstel ik na huiselijk geweld?

Je hebt partnergeweld meegemaakt. Of je kinderen zijn mishandeld voor je partner. Of jijzelf als kind. Dat is allemaal huiselijk geweld. En dat is heftig. Het huiselijk geweld kan lichamelijk zijn geweest en wellicht seksueel maar het kan ook enkel emotioneel geweld zijn geweest (vernedering, manipulatie, verbale agressie, bedreigingen, enzovoort).

Je omgeving beseft vaak niet hoeveel impact het heeft.

Lees meer

Narcistische mishandeling

Als je een relatie hebt met iemand, heb je zelf niet in de gaten dat je te maken hebt met iemand met narcistisch gedrag. Dat is niet iets waar je bewust voor kiest, zeker niet als je weet dat dit je compleet als persoon kan vernietigen.
Klinkt zwaar? Is het ook!

Lees meer

Ik was (en ben) geen zielig vrouwtje!

Buitenstaanders lijken nog wel eens te denken dat slachtoffers van huiselijk geweld zielige, afhankelijke en zwakke mensen zijn. Die je zo omblaast en waaraan je van verre al ziet: dat is een fragiel type.

Dat klopt niet! Huiselijk geweld komt overal voor. Het speelt ook bij hoogopgeleide vrouwen, zoals ik. En ook bij leidinggevenden, zoals ik destijds was.

Lees meer

Als er één ding is waar ik spijt van heb…

Als er één ding is waar ik spijt van heb, dan is het dat ik mijn kinderen anderhalf jaar lang heb gedwongen naar hun vader te gaan, terwijl ze niet meer wilden. Ze gingen voorafgaand aan de bezoeken steeds lastiger gedrag vertonen en gaven duidelijk dat ze de omgang onprettig vonden.

Lees meer

Het Narcistisch Slachtoffer Syndroom (NSS)

Als je een relatie hebt met iemand, heb je zelf niet in de gaten dat je te maken hebt met iemand met narcistisch gedrag. Dat is niet iets waar je bewust voor kiest, zeker niet als je weet dat dit je compleet als persoon kan vernietigen.
Klinkt zwaar? Is het ook!

Lees meer

Je wordt bespeeld!

Een ex die je blijft mailen en blijft smeken om terug te komen… veel van de leden van mijn community ‘leven na geweld’ hebben hiermee te maken (gehad). Sommigen gaan daadwerkelijk terug. Soms meerdere keren. En dat is nu net de bedoeling. Je wordt bespeeld en laat je nog steeds bespelen.

Lees meer

Als je plots hebt wat je nooit dacht te krijgen…

Vandaag is mijn trouwdag. En het doet me echt wat merk ik. Wellicht ook juist omdat ik zoveel diepe gesprekken heb gevoerd de afgelopen weken met vrouwen die zoveel hebben meegemaakt. Alle verhalen raken me. En dat gaat verder dan het geweld. Het gaat over de strijd om gezien te worden voor wie je eigenlijk bent. Je bedoelt het zo goed, en hij begrijpt het niet. Het gaat over het “waarom” en de antwoorden die nooit zullen komen. En over het vertrouwen dat kapot is. De angst dat een volgende partner wellicht weer eenzelfde masker zal hebben: die mooie man die uiteindelijk een monster blijkt te kunnen worden.

Lees meer

“Wat ben jij een moedige vrouw!”

"Wat ben jij een moedige vrouw!" Ik ben weg gegaan uit een ongezonde relatie samen met twee kleine kinderen. Ik heb weer een leven opgebouwd na veel sh*t te hebben opgeruimd. En ja, ik durf daar over te spreken… Dát vindt men moedig. “Wat ben jij een moedige vrouw”...

Lees meer

Ik ben zo enorm moe!

Ik ben zo enorm moe!   Ik ben moe. Mega moe… ik kan niet meer en toch blijf ik gaan… Slapen doe ik amper, zo onrustig is mijn hoofd. Van alles flitst er voorbij als ik mijn ogen sluit. En dat start direct weer als ik een beetje wakker word. Elke dag weer sta ik...

Lees meer

Ik schaam me!

Ik schaam me!   Ik was een slachtoffer van huiselijk geweld en ik schaam me ervoor!   “Waarom schaam jíj je?” vroeg een man me tijdens een meeting. “Het was toch niet jouw schuld? Die ander moet zich schamen.” Ik begrijp hoe hij denkt. Maar de realiteit is...

Lees meer

Ongezonde gewoontes

Ongezonde gewoontes Hoe kan het dat ik dit – 16 jaar lang – niet zag? En dat ik niet meteen na de eerste uitbarsting vertrok?   Mensen die mijn verhaal horen kunnen nog wel eens ongenuanceerd reageren. Ze oordelen over mijn ex-man en gaan er vanuit dat hij mij...

Lees meer

Rollercoasterrit

Rollercoasterrit   De jaren nadat ik was vertrokken uit ons huis en uit ons huwelijk waren onrustig en zeer stressvol. De jaren nadat ik was vertrokken uit ons huis en uit ons huwelijk waren onrustig en zeer stressvol. Ik moest naar mediation sessies waar ik...

Lees meer

De bodem van de put

De bodem van de put   Ik vluchtte, samen met mijn twee kinderen. Ik was gediplomeerd hulpverlener, maar had niet gesignaleerd dat ik me in een voor ons ongezonde relatie bevond. Elf jaar terug vluchtte ik, samen met mijn twee kinderen. Ik was gediplomeerd...

Lees meer

Nu is het mijn tijd!

Nu is het mijn tijd!   Het was maandag, de week was net begonnen, maar ik pakte op mijn werk mijn spullen bij elkaar. Ik zou hier voorlopig niet meer komen. Ik voelde het zeer sterk. Het was maandag, de week was net begonnen maar ik pakte op mijn werk mijn...

Lees meer
Open WhatsApp
1
Hoi!
Wat fijn dat je hier rondkijkt.

Als je een vraag hebt of als je de behoefte voelt om iets te delen, typ hier dan gerust een berichtje aan mij.