Miranda Siebel

Terug naar jezelf na je ongezonde relatie

Ik ben Miranda Siebel.

Dit is mijn verhaal.

Wát een heftig leven had ik nadat ik net weg was gegaan bij mijn man!

Ik sliep weinig, mijn kinderen hadden het zwaar en dat gaf me veel zorgen. Ik voelde dat mijn baas ontevreden begon te worden omdat ik te vaak ziek was of even weg moest. En ik vergat ook steeds meer waardoor mijn leven steeds chaotischer werd.

Ik maakte overal lijstjes van, in de hoop de belangrijke dingen toch te kunnen onthouden. En ontspannen? Geen idee hoe ik dat moest doen. Of wanneer, want het was net een zeer hard denderende trein. Het bleef maar gaan. Nooit even rust of adempauze. Juist als ik een vrije middag voor mezelf had gepland, gebeurde er weer iets waardoor ik weer in de actiestand moest. En intussen werd ik steeds vermoeider.

De stress voelde ik door mijn hele lijf. Ik stond de hele tijd ‘aan’, was alert en schrok snel. En regelmatig voelde ik ook paniek. Had ik geen idee hoe ik alles nog moest oplossen. Voelde het alsof ik verdronk. En ik was bang voor onder water gaan, dus dit was voor mij echt doodeng!

Ik kon amper beseffen wat er allemaal was gebeurd en had de neiging er heel veel over te praten en schrijven. Daardoor kon ik het nog enigszins ordenen en begrijpen. Daar werd ik dan iets rustiger van. Maar hoe lang zouden de mensen om me heen het nog oké vinden dat ik alleen maar aandacht vroeg en niet gaf? Ook daar hield ik me mee bezig en maakte ik me zorgen om. En om nog veel meer. Het leven voelde zwaar, ik had weinig energie en wilde liefst alleen maar weg kruipen en wilde dat het voorbij was.

“Als ik nu terugkijk begrijp ik niet dat ik het heb volgehouden…”

Herken je dit en wil je graag contact? Dat kan.

Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier en dan maken we een afspraak.

En lees vooral ook nog even verder 😊 want…

… gelukkig is het allemaal goed gekomen!

Het heeft me wel 10 jaar gekost (bizar lang!) voordat ik eindelijk de manier vond om dit te veranderen. Maar nu kan ik me weer ontspannen, op elk moment dat ik dat wil. Zálig!

Ik kan er echt van genieten om in de hangmat in de tuin naar de wolken te staren en gewoon een leeg hoofd te hebben, zonder enige gedachte. Geen zorgen, geen stress, geen alertheid. Wát een verschil!

“Geen zorgen, geen stress, geen alertheid. Wát een verschil!”

Ik loop weer over straat zonder continu te scannen of mijn ex man daar wellicht loopt. En ik durf tegenwoordig zelfs met mijn hoofd onder water 😀. In het proces heb ik ook direct die angst aangepakt.

Het is bizar hoe vanzelf alles gaat als je weer uitgerust bent en wat je dan allemaal weer kunt. Zelf meer dan ik ooit gekund en gedaan heb. Ik sta regelmatig versteld van mezelf.
Ik heb zelfs mijn baan in loondienst (mijn zekerheid) opgegeven en ben een bedrijf voor mezelf gestart. Ik had nooit gedacht dat ik dat zou durven en kunnen.

En intussen zijn de dromen alweer groter. Terwijl ik veel minder hard werk dan toen en veel tijd over heb voor mezelf, mijn nieuwe man en mijn (samengestelde) gezin. Het leven is weer mooi! En ik geniet er met volle teugen van. Het is zelfs die 10 jaar afzien en al het gedoe waard geweest. Alhoewel ik natuurlijk wel graag sneller deze weg had gevonden.

Miranda Siebel

“En juist dáár bleek de oplossing te liggen.”

Nadat ik in de reguliere hulpverlening was geholpen waren er absoluut wat trauma’s verminderd en functioneerde ik weer wat beter, maar nog steeds werkte ik keihard en werd ik geleefd door alles wat er op me af kwam. Met flink wat stress en nog steeds niet goed slapend.

Pas achteraf snap ik dat de hulp die ik kreeg altijd vooral een appèl deed op mijn hoofd. Het was vooral praten. En denken. Ik puzzelde, probeerde te begrijpen en legde uit. Maar ik voelde nog steeds niets. Wist niet goed wat ik wilde en had weinig eigen mening. Ik was compleet niet verbonden met mijn lijf en áls ik mijn intuïtie al voelde, dan negeerde ik die vaak.

En juist dáár bleek de oplossing te liggen.

Weer gaan voelen.

En luisteren naar mijn lichaam.

“Mensen die er voor me zijn, me helemaal begrijpen en me steunen.”

Toen ik dat begreep maakte ik plots grote stappen. Met super mooie gevolgen: een prachtige trouwdag, een heerlijk nieuw gezin en een energiek en vrolijk leven.

Natuurlijk is er ook bij mij wel eens wat. Net als bij iedereen. En nu ik in de overgang ben is zelfs het slapen soms weer best lastig. Maar het maakt niet meer uit. Want ik heb genoeg tijd overdag om mijn rust te pakken. En alles draait toch wel door. Dat gaat prima. Alleen al doordat ik zoveel lieve mensen om me heen heb die er voor me zijn, me helemaal begrijpen en me steunen. Die me vertellen hoe mooi ik ben (ik?) en wat ik allemaal goed kan. Ze zien me nog mooier dan ik mezelf zie en dat is heerlijk.

Wil jij nu meteen al aan de slag met ontspannen?

Vraag dan hier mijn gratis ontspannende audio aan.

Het is zonde om alles wat ik hierover geleerd heb alleen voor mezelf te houden. De docent in mij wil dit graag overdragen en de hulpverlener in mij heeft daarom een aantal prachtige producten gemaakt die hierbij passen. Compleet met een zeer transformerende tweedaagse, waar ik echt mega veel zin in heb!

Ik werk niet met losse coach sessies, daar geloof ik niet in. Ik wil gerust een keer sparren en tips geven maar als je echt wilt doorbreken, echt ervoor wilt gaan dan is er commitment nodig en dan gaan we samen vol aan de slag. Dan ben ik er meerdere keren per week voor je en vooral op die momenten dat jij het lastiger krijgt.

“Ik werk graag met mensen die willen groeien.”

Ik werk graag met mensen die willen groeien. Ikzelf vind dat heerlijk. Ik zoek altijd weer een nieuwe manier om mezelf te ontwikkelen. Samen is dat nog leuker. Daarom werk ik ook graag met groepen en heb ik een eigen community.

Ik werk bewust met vrouwen die zijn zoals ik destijds was. Ik spreek die taal, elkaar begrijpen en herkennen is goud waard en exact de reden waarom het bij andere hulpverleners nog wel eens blijkt te zijn misgelopen. En natuurlijk is de ‘klik’ is heel belangrijk. Daarom kies ik ook altijd zelf met wie ik werk. Niet iedereen wordt mijn klant. Het moet voor ons beiden goed voelen.

Ik doe dit alles vanuit een dieper verlangen om ongezonde relaties te stoppen. Er zijn zoveel ongezonde relaties, er vindt zoveel huiselijk geweld plaats. Dat moet anders. En zo lang wij ons eigen ongezonde gedrag blijven doorgeven, zijn onze kinderen kwetsbaar voor bijvoorbeeld narcistische mishandeling of ander misbruik. Of lopen ze de kans zelf een agressie regulatieprobleem te ontwikkelen.

Ik wil anderen graag leren hoe je deze ongezonde patronen bij jezelf herkent en stopt waardoor je het niet meer doorgeeft. Niet op een standaard manier maar juist door geheel aan te sluiten bij elk bijzonder persoon. We doen wat werkt bij jou.

Daarbij sta ik bekend als zeer open over zichzelf maar ook als direct: ik zeg wat ik zie en hoor. En ik vraag door. Ik hou van helderheid.

Miranda Siebel

Wil je dit ook?

Ik ga graag met je in gesprek om te kijken of wij samen een goede ‘match’ zijn.

Je kunt hier direct een afspraak maken!

En heb je mijn ontspannende Yoga Nidra al? Het is gratis en je hoeft er alleen maar naar te luisteren. Het werkt heerlijk ontspannend. Je bestelt deze audio hier!

Ik geef trouwens ook workshops op scholen in het kader van preventie huiselijk geweld en ongezonde relaties. Dat is zéker voor studenten die in de zorg, kinderopvang of het onderwijs gaan werken een aanrader!

Vul even mijn contactformulier in als je daar meer over wilt weten.

Wil je me na dit lange stuk tekst nóg beter leren kennen?

Dan hier nog wat luchtigere ‘weetjes’ over mij 😊

ik ben allergisch voor wat zogenaamd “hoort” en ‘moet’

dat is de reden waarom ik geen koffie drink
(want dat ‘moest’ ik leren drinken 😉)

ik vind het heerlijk om te bewegen. Ik werk me graag dagelijks in het zweet terwijl ik fittness of al dans

sinds een paar maanden zwem ik trouwens ook drie maal per week in het koude buitenwater. Ik kan er soms zelfs echt naar verlangen. Terwijl ik een hekel heb aan kou en nooit van zwemmen hield

huishoudelijke zaken zoals ramen zemen en dweilen zijn geen hobby van me. Dat is wel enigszins confronterend wanneer de zon lekker naar binnen schijnt 😅

mijn Rotterdamse roots zijn duidelijk hoorbaar, maar ik heb ook een zachte ‘g’ (geen idee hoe ik daar aan kom 😀), dat is wel handig nu ik in Brabant woon

ik blijk regelmatig ‘hardop te denken’, waardoor mijn pubers soms denken dat ik een online meeting heb terwijl ik gewoon alleen ben 🤣

Wil je een keer vrijblijvend sparren?

Vul dan hier je gegevens in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact op!

Door hier je gegevens achter te laten ga je ermee akkoord dat ik contact met je opneem om een afspraak te maken.
Je ontvangt vanaf nu ook regelmatig een blog en adviezen in je mail.
Je kunt je hier op elk moment direct voor afmelden onder die mail.

Mijn mail kan in je spam terecht zijn gekomen. Check daarom je spam als je maar niks van me ontvangt.

Testimonials

“Miranda is oordeelloos, ze gaat niet mee in de negatieve vibe, ze luistert met een kritische noot. Heeft mij enorm geholpen en gesteund doordat ze begrijpt wat ik doormaak zonder veel te zeggen.”

“Miranda luistert, is meelevend en door haar ervaring kan zij je ook respectvol de spiegel voorhouden.”

“Miranda oordeelt niet en laat je in je waarde. Heel fijn om met haar te kunnen sparren.”

“Miranda: Integer, puur, to the point, warm, realistisch.”

“Ik moet eerlijk bekennen dat er weinig gastsprekers zijn die zo authentiek en vol overgave hun verhaal delen.”

Mijn laatste blogberichten

Vind je het fijn om meer van me te lezen?

Lees dan mijn blog!

Je wordt bespeeld!

Ja, je leest het goed. Jouw levensverhaal krijgt een happy end wanneer jij daarvoor kiest. Oók na een heftige scheiding waar je helemaal door van slag bent en geen idee meer hebt wie je bent of wat je wilt.

Beluister mijn podcast

Vind je het fijn om te luisteren?

Luister dan naar mijn podcast!

Chat openen
1
Hallo!

Wil je graag even sparren over jouw situatie en of ik je kan helpen?

Stuur me dan gerust een berichtje!