Mijn ongezonde relatie was al lang voorbij en nog steeds voelde ik me opgejaagd en moe!

Miranda Siebel

Tijdens en na mijn (v)echtscheiding hadden mijn kinderen en ik gelukkig hulp van goede psychologen. Toch had ik, intussen jaren later, nog steeds moeite om alle ballen hoog te houden. Ik bleef in het overleven hangen, hoe veel ik ook aan mezelf sleutelde. Ontspannen lukte me  nauwelijks.

Toen, acht jaar later, ging letterlijk het licht uit in mijn ogen. Ik was leidinggevende in het onderwijs en van het één op andere moment zag ik niets meer. Ik voelde eigenlijk meteen dat dit niet iets lichamelijks was. Mijn lichaam trok de stekker er uit. En dat bleek te kloppen. Ik wist dat ik nu écht iets moest veranderen. Ik kon dit gewoonweg niet meer volhouden. Nu waren het mijn ogen, ik wilde niet dat het nog ernstiger zou worden. Ik moest iets gaan veranderen. Maar wat? Op dat moment lukte het denken helemaal niet meer. Mijn hoofd was een warboel. En mijn lichaam enorm moe.

Miranda Siebel

Na een tijdje kwam ik tot het besef dat mijn relatie van jaren eerder nog steeds veel invloed had op mijn leven. Ik had mijn best gedaan het achter me te laten en zo veel mogelijk te vergeten. Maar ik had de impact ervan op mijn lijf en psyche totaal onderschat. En als ik eerlijk was was ik in die jaren na mijn vlucht eigenlijk nog steeds niet echt aan mezelf toe gekomen.

Ik voelde dat ik ruimte moest gaan maken voor mezelf en alle emoties in mij. Ik voelde dat mijn lichaam aandacht vroeg. Die had ik veel te lang genegeerd. Ik voelde weerstand als het ging om weer met die relatie bezig zijn. Terug kijken. Ik wilde vooruit. Dus focuste ik me vooral op positief denken en een goede zelfzorg. En paste ik de NLP technieken toe die ik van mijn psycholoog had geleerd. Iets wat ik eigenlijk al die jaren ook al had gedaan… En dus veranderde er weinig.

Terwijl de maanden van mijn ziekteverlof voorbij gingen…

Ik ging vrezen voor mijn baan en voelde: als er nu niet iets écht verandert, is mijn leven straks voorbij zonder dat ik écht heb geleefd 😥

Nu is mijn leven zo anders!

 

Toen ik begreep dat ik de antwoorden niet langer in mijn hoofd maar juist in mijn lichaam mocht zoeken, kon ik de omslag naar ontspannen eindelijk gaan maken. Het voelde vaak onwennig en daardoor een beetje spannend. Maar ik zette door want ik wilde een fijn leven voor mezelf en mijn kinderen. En zoals het nu ging, werd ém dat niet. Ik móést mijn lijf weer serieus gaan nemen en ruimte maken om de impact van alles wat er was gebeurd goed te verwerken. Ik had zelf, vanwege mijn diploma’s, alle kennis en kunde in huis, maar toch zou het mij zonder hulp nooit zijn gelukt.

Nu ben ik een paar jaar verder. Ik heb mijn baan opgezegd en ben een eigen bedrijf gestart. Een mega keuze voor mezelf, omdat ik de spaarpot van het gezin geheel ingezet heb voor mijzelf. Iets wat ik eerder nooit zou hebben gedaan. En vanuit deze nieuwe ‘egocentriciteit’ kan ik nu vele malen meer betekenen voor anderen terwijl dat niet langer ten koste gaat van mezelf.

Intussen heb ik een nieuwe relatie en wat voelt dat anders dan voorheen! Theo gelooft in mij, heeft me lief zonder enige voorwaarde te stellen en ondersteunt me waar hij kan. Ik moest er behoorlijk aan wennen😊.

Samen met onze vier kinderen wonen we intussen al jaren samen en zijn we getrouwd. Een sprookjeshuwelijk was het, op een prachtig strand in Frankrijk, onder de krijtrotsen.

Ik kan me ontspannen wanneer ik dat wens. Het ‘moeten’ is uit mijn leven en de energie is terug.

Een nieuwe relatie, met een totaal andere energie!

Intussen is er een heerlijke harmonie in mijn leven! En wat nog belangrijker is: ik ben ‘in charge’. Ik bepaal wat er gebeurt en niet gebeurt en wie er in mijn leven mogen zijn en wie niet. Ik ben niet langer afhankelijk en wordt niet langer geleefd door van alles en iedereen. En dat geeft zoveel rust en ruimte! En wat is het heerlijk om regelmatig dankbaarheid, trots en liefde te voelen!

Mijn kinderen profiteren enorm mee van mijn ‘shift’. Prachtig om te zien hoe groot het effect van mijn ontspanning op hen is. Intussen is het schuldgevoel tegenover hen ook verdwenen.

Wat ik heel zeker weet: alleen lukt dit niet! En dat zeg ik niet om je als klant naar binnen te trekken maar om je te behoeden voor wat ik heb meegemaakt: pas na 8 jaar ging bij mij het licht uit en toen was ik heel erg ver heen.

Uiteindelijk heb ik, na mijn vlucht, meer dan 10 jaar nodig gehad voordat ik eindelijk echt normaal kon functioneren. Tien jaar waarin mijn kinderen opgroeiden en ook mijn eigen leven weg tikte. En intussen bleef ik gevoelig voor het ’toxische’ in bepaalde mensen en had ik hiermee nog een paar vervelende ervaringen. 

Miranda Siebel

Ik was de enige die mijn leven kon veranderen.
Met de juiste hulp.
En datzelfde geldt voor jou!

Oh ja, zó ben ik ook nog 😊

 

Ik ben allergisch voor wat zogenaamd “hoort” en ‘moet’.

Dat is de reden waarom ik geen koffie drink (want dat ‘moest’ ik leren drinken 😉)

Ik vind het heerlijk om te bewegen. Ik werk me graag dagelijks in het zweet terwijl ik fitness of dans en ik ga graag naar het bos.

Sinds vorig jaar zwem ik trouwens ook in het koude buitenwater. Tussen de beestjes 😶 en ik kan er soms zelfs echt naar verlangen. Terwijl ik een hekel heb aan kou en nooit van zwemmen hield.

Huishoudelijke zaken zoals ramen zemen en dweilen zijn geen hobby van me. Dat is wel enigszins confronterend wanneer de zon lekker naar binnen schijnt… 🙄

Mijn Rotterdamse roots zijn duidelijk hoorbaar, maar ik heb ook een zachte ‘g’ . Geen idee hoe ik daar aan kom, maar wel handig nu ik in Brabant woon. 😀

Ik blijk regelmatig ‘hardop te denken’, waardoor mijn pubers soms denken dat ik een meeting heb, terwijl ik gewoon alleen ben. 😄

VIP Programma van Miranda Siebel

VIP

Wij gaan een jaar intensief samen aan de slag. Alleen geschikt voor wie écht wil doorpakken!

SAMEN

Samen

Voor wie nog in een rollercoaster zit tijdens een scheiding, met rechtszaken en het bepalen van een omgangsregeling. We gaan hier SAMEN doorheen.

Één-op-ééntje met Miranda Siebel

Eén-op-ééntje

Een kortdurend 1-op-1 traject waarin we samen jouw onrust verminderen en/of  je energie verhogen.

Online Survivor§uite

Survivors Suite

Als overlevers ontmoeten we elkaar online in de Online Survivor§uite onder het genot van een kop thee of koffie.

Community Leven na Geweld

Community

Als jij emotioneel geweld hebt ervaren in je relatie, met of zonder lichamelijk geweld dan ben je van harte welkom in deze gratis community op Facebook!

Dit zeggen anderen

 

“Miranda is oordeelloos, ze gaat niet mee in de negatieve vibe, ze luistert met een kritische noot. Heeft mij enorm geholpen en gesteund doordat ze begrijpt wat ik doormaak zonder veel te zeggen.”

“Miranda luistert, is meelevend en door haar ervaring kan zij je ook respectvol de spiegel voorhouden.”

“Miranda oordeelt niet en laat je in je waarde. Heel fijn om met haar te kunnen sparren.”

“Miranda: Integer, puur, to the point, warm, realistisch.”

Open WhatsApp
1
Hoi!
Wat fijn dat je hier rondkijkt.

Als je een vraag hebt of als je de behoefte voelt om iets te delen, typ hier dan gerust een berichtje aan mij.