Selecteer een pagina

Over mij

Ik was zó moe! Kapot. Gebroken. Ik kón niet meer.

Ik zie me nog zitten ’s avonds laat. Ik had net mijn laptop dicht gedaan. Ik was zó moe! Kapot. Gebroken. Ik kón niet meer. Als ik het hardop zei, lukt het soms om te huilen. Dat luchtte een beetje op. De slechte film zou toch wel een keer gaan ophouden? Hoeveel zware scènes kwamen er nog achteraan? Mijn relatie was intussen al een tijd verbroken, al was er nog steeds af en toe gedoe met mijn ex-man over de kinderen.

De paar vriendinnen die ik nog had, sprak ik te weinig. Ik wilde op zich wel vaker afspreken maar het kwam er gewoon niet van. Logisch dat ik bijna geen mensen in mijn netwerk over hield 😢. Voor mijn vader en stiefmoeder was ik ook echt een slechte dochter, want ze hadden heel veel voor me gedaan en gaf ze amper aandacht. Zo druk was ik met alles. En tijdens het overlijden van mijn moeder had ik ook niet gedaan wat ik had gewild. Mijn gevoel was er niet. Daar voelde ik me nog steeds rot over.

En dan mijn werk, ik was leidinggevende. Ik kon me vaak gewoon niet genoeg concentreren. Daarom bereidde ik alles extra goed voor. Zeker de lastigere gesprekken en de vergaderingen. Of wanneer ik keuzes moest maken, want daarin was ik absoluut niet goed. Vaak gingen mijn hersenen daar nog mee verder in bed, of onder de douche, of tijdens het wandelen. Ontspannen lukte eigenlijk nooit. En die overvolle agenda hielp daarbij natuurlijk ook niet. Ik was absoluut niet die krachtige vrouw die ik ooit had willen worden. Ik voelde me alleen en doodmoe.

Wát een verschil met nu!

Ik heb een fijne man, die duidelijk blij met me is, met me mee denkt en die me versterkt. Samen hebben we vier kinderen en een koopwoning waar we alweer jaren in wonen.

Ik heb besloten dat ik mijn baan na 20 jaar wilde opgeven en ben een eigen bedrijf begonnen, waar ik al na een paar maanden omzet begon te maken en wat sindsdien alleen maar is gegroeid. Ik doe veel op intuïtie, mijn hoofd is nu veel rustiger en keuzes maken gaat vele malen makkelijker dan vroeger.

Ik doe veel meer voor mezelf, zelfs als dat ‘ten koste gaat’ (dat zit nog een klein beetje in mijn hoofd 😃) van mijn man en kinderen.

Ik heb super veel gezinsgeld uitgegeven aan een persoonlijk ontwikkelingstraject en ga regelmatig een aantal dagen zonder hen weg.

Ik zeg veel duidelijker wat ik wil, geef mijn grenzen aan en ben echt een persoonlijkheid aan het worden. En ik geniet enorm van deze ontwikkelingen.

Ik doe dingen die ik leuk vindt en voel me veel energieker dan toen. Ik ben trots op mezelf en heb het eigenlijk best gezellig met mezelf 😃. Ik ben hard op weg om die powervrouw te worden die ik altijd al wilde zijn. En ik ben er van overtuigd dat het zelfs mooier wordt dan mijn beeld van toen.

Miranda Siebel

Ik heb door alles wat ik heb meegemaakt een haarscherp gevoel ontwikkeld waarmee ik anderen kan ‘lezen’. Dit wil ik graag inzetten in mijn werk met vrouwen die zijn zoals ik destijds was. Ik kijk door het gedrag heen waarmee ze vooral zichzelf voor de gek houden en laat hen zien wat ik zie. En daar wind ik geen doekjes om. Ik zeg gewoon direct wat ik zie. Dat is soms confronterend maar altijd helpend bedoeld.

Ik doe het omdat ik heb ervaren hoe schadelijk het kan zijn om dergelijk ongezond gedrag door te geven aan je kinderen.

Ik begreep het pas toen er zelfs sprake was van huiselijk geweld in ons gezin. Pas toen zag ik in dat ik in actie moest komen. Voor hen en voor mezelf. Hoe meer kinderen opgroeien in een gezonde situatie, met een gezond zelfbeeld waarin ze niet afhankelijk zijn van de goedkeuring van anderen, hoe beter het is. Voor die kinderen zelf maar ook voor de hele maatschappij. Hoe minder beschadigde mensen hoe gezelliger het blijft in de wereld. Daarom geef ik les over dit onderwerp en begeleid ik vrouwen die willen transformeren tot de powervrouw die zij kunnen zijn.

 

Miranda Siebel

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

 

ik allergisch ben voor wat zogenaamd “hoort” en ‘moet’

ik daardoor geen koffie drink (want dat ‘moest’ ik leren drinken. Hoezo???)

ik dacht niet lekker te kunnen koken, maar dat ik me nu soms helemaal uitleef in de keuken

ik het heerlijk vind om mezelf dagelijks in het zweet te werken met fittness of al dansend

ik huishoudelijke zaken zoals ramen zemen en dweilen geen hobby zijn. Wat enigszins confronterend is wanneer de zon lekker naar binnen schijnt.

ik hoorbaar Rotterdamse roots heb maar ook een zachte ‘g’, wat wel handig is nu ik in Brabant woon

ik mezelf enorm kan uitdagen maar zodra er water of hoogtes aan te pas komen, ik toch liever de veilige weg kies

ik een hekel heb aan kou en erg kan genieten van de zon

ik regelmatig ‘hardop denk’, waardoor mijn pubers soms denken dat ik een meeting heb terwijl ik gewoon alleen ben

Wat zeggen anderen?

Ik moet eerlijk bekennen dat er weinig gastsprekers zijn die zo authentiek en vol overgave hun verhaal delen.

Leila Bouzian

docent Burgerschap, mboRijnland

Miranda: Integer, puur, to the point, warm, realistisch.

vrouw

44 jaar

Miranda is oordeelloos, ze gaat niet mee in de negatieve vibe, ze luistert met een kritische noot. Heeft mij enorm geholpen en gesteund doordat ze begrijpt wat ik doormaak zonder veel te zeggen. 

Vrouw

46 jaar

Miranda heeft mij inzichten gegeven hoe om te gaan met de voogden en mijn ex man.

Ze gaf geen tips, ze haalde aan wat bij haar werkte.

Dit heb ik toegepast, in mijn bewoording.

Wat leidde tot gezien en gehoord worden.

Vrouw

46 jaar

Miranda luistert, is meelevend en door haar ervaring kan zij je ook respectvol de spiegel voorhouden.

Miranda oordeelt niet en laat je in je waarde. Heel fijn om met haar te kunnen sparren.

Vrouw

54 jaar

Volg mij gerust op social media